Nešto o nama

Misija Nevladinog udruženja "Kutak" je da djeci i mladima približi kulturu na kreativniji način, promoviše crnogorsku kulturu kao dodatnu vrijednost našeg turističkog proizvoda, sprovodi humanitarne akcije i organizuje aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine.

NU "Kutak"

Nevladino udruženje "Kutak" je registrovano 20. 01. 2014. godine, sa ciljem da djeci i mladima pristupi na kreativniji način u oblasti kulture – portal o kulturnim događajima – Culture Corner i organizacija izleta (projekat Kulturna subota). Osim toga, ciljevi udruženja su i sprovođenje humanitarnih aktivnosti i organizacija aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine u kojima će djeca i i mladi uzeti učešće.

Culture Corner

Nevladino udruženja "Kutak" je tokom 2015. godine odlučilo da ode korak dalje i pruži svoj doprinos u promociji cjelokupnog kulturnog stvaralaštva u Crnoj Gori formiranjem jedinstvenog portala o kulturnim događajima u Crnoj Gori – Culture Corner (www.culture-corner.me), kao rezultat projekta "Kultura Crne Gore na klik" koji je prepoznat od strane Komisije Glavnog Grada za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2015. godinu.

Kulturna subota

Pilot projekat "Kulturna subota", koji se uspješno realizuje od septembra 2015. godine, kojim se teži da djeca, mladi i svi ostali stanovnici Crne Gore i njeni posjetioci, upoznaju kulturno nasleđe Crne Gore. Naime, svake prve subote u mjesecu (osim decembra, januara, februara, marta i avgusta) organizuje se kvalitetno osmišljeni jednodnevni izlet tokom kojeg polaznici uživaju u prirodnim ljepotama Crne Gore i aktivno posjećuju sve institucije kulture kao i sakralne objekte.

Kutak želja

Nevladino udruženje "Kutak" je od 2015. godine povodom Svjetskog dana djeteta organizator humanitarnog događaja "Kutak želja" tokom kojeg predstavnici hotela, restorana i poslastičarnica doniraju kolače i torte. Prodajom istih prikupljaju se sredstva koja se koriste za kupovinu zahtijevanih stvari sa liste želja onima kojima je pomoć najpotrebnija.

KIC POP HOR

Nevladino udruženje Kutak je osnivač KIC POP HORA, a na inicijativu Snežane Burzan, građana Podgorice i dirigenta Saše Barjaktarovića. Prva proba održana je 01.03. 2017. godine. Pridružilo nam se nekoliko zaljubljenika u horsko pjevanje, okupilo oko 30 horista, da bi kasnije taj broj dostigao broj od 100, a danas nas je više od 60. Osnivanjem hora smo pružili mogućnost svim ljubiteljima muzike i horskog pjevanja da uživaju u muzici i šire dobru energiju i glas. Ima nas svih starosnih dobi - od 16 pa do skoro 70 godina!

Galerija

Na ovoj stranici možete pogledati fotografije koje najbolje reprezentuju aktivnosti NU Kutak.

Aristotel

"Ni jedan veliki umjetnik ne vidi stvari onakvim kakve one stvarno jesu. Ukoliko bi bilo tako on bi prestao da bude umjetnik."

Pablo Picasso

"Cilj umjetnosti nije da predstavi vanjsku pojavnost stvari nego njihov unutrašnji značaj."

"Svaki umjetnik je na početku bio amater."

"Umjetnik nije plaćen za svoj rad, nego za svoju viziju."

"Umjetnost nije stvar – ona je pravac."