Ivana Radulović

Ivana Radulović rođena je 14. 08. 1981. godine u Podgorici, Crna Gora. Jedan je od osnivača NU "Kutak". Završila je srednju ekonomsku školu “Mirko Vešović” u Podgorici, nakon čega upisuje i završava Ekonomski fakultet u Podgorici. Po diplomiranju, upisala je postdiplomske studije na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici, Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis gdje je magistrirala na temu “Mjerenje siromaštva”.

Svoje radno iskustvo vezuje za Zavod za statistiku Crne Gore, kao statističar i metodolog. Uspješno je završila školu statistike u trajanju od šest mjeseci, pohađala je veliki broj kurseva i seminara u zemlji i inostranstvu, i u trajanju od tri i po mjeseca bila na stručnom usavršavanju u Bratislavi. Učestvovala je u Popisu stanovništva, domaćinstva i stanova 2011. godine, kada je radila na izradi metodologije Popisa i bila jedan od državnih instruktora za kontrolu Popisa na terenu i unijetog materijala. Učestvovala je u projektu Ankete o korupciji i kriminalu koji utiču na poslovni sektor u Crnoj Gori koji je sprovodio Zavod za statistiku Crne Gore sa UNODC (Kancelarija Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal). Učestvovala je i na projektu koji je sproveden od strane UNICEF u cilju vršenja istraživanja višestrukih pokazatelja stanja prava žena i djece u Crnoj Gori. Član je grupe Domen 1 pregovaračkog poglavlja 18 – Statistika.

Aristotel

"Ni jedan veliki umjetnik ne vidi stvari onakvim kakve one stvarno jesu. Ukoliko bi bilo tako on bi prestao da bude umjetnik."

Pablo Picasso

"Cilj umjetnosti nije da predstavi vanjsku pojavnost stvari nego njihov unutrašnji značaj."

"Svaki umjetnik je na početku bio amater."

"Umjetnik nije plaćen za svoj rad, nego za svoju viziju."

"Umjetnost nije stvar – ona je pravac."